Våra utbildningar & kurser
Nedan hittar du de utbildningar och kurser som vi erbjuder just nu. Vid önskemål om specifik utbildning som ej är planerad med ort och datum, ta gärna kontakt med oss för att få en offert på företagsanpassad utbildning som kan genomföras på plats hos er.
Se kursdatum för öppna utbildningarÖppna utbildningar
Distanskurs CE-märkning och praktisk tillämpning av Maskindirektivet (teoretisk, en halvdag via Teams)
Den här kursen är till för dig som är ute efter en grundutbildning i krav kring riskanalys, konstruktion och säkerhet enligt direktiven.
Läs mer och bokaCE-märkning och praktisk tillämpning av Maskindirektivet, Steg 2 (avancerad kunskap)
Den här kursen är en fortsättningskurs på grundkursen CE-märkning & praktisk tillämpning av Maskindirektivet
Läs mer och bokaDistanskurs CE-märkning med inriktning på Styrsystem (teoretisk, en halvdag via Teams)
Den här kursen är till för dig som är ute efter en grundutbildning i krav kring riskanalys, konstruktion och säkerhet enligt direktiven.
Läs mer och bokaCE-märkning och praktisk tillämpning av Maskindirektivet (teori och praktik, två heldagar)
Den här kursen är till för dig som är ute efter en fördjupning i krav kring riskanalys, konstruktion och säkerhet enligt direktiven.
Läs mer och bokaBAM – Bättre arbetsmiljö
En god arbetsmiljö är något som gynnar alla på arbetsplatsen, men hur skapar man det? Den här utbildningen är till för chefer, arbetsledare, skyddsombud, andra fackliga företrädare och andra som utifrån sin funktion har behov av kunskap om hur arbetsmiljöfrågor ska hanteras.
Läs mer och bokaYKB-fortbildning
Att utföra persontransporter och godstransporter med buss och lastbil är ett ansvarsfullt arbete som ställer höga krav på kunskap och skicklighet. Därför infördes en lag som ska säkerställa att alla förare har den kompetens som är nödvändig för yrket. Lagen omfattar förare som utför gods- eller persontransporter med C, CE, D eller DE fordon på väg.
Läs mer och bokaVi kan också erbjuda
Arbete på väg, steg 1.1, 1.2 och 1.3
Den här utbildningen riktar sig till anställda som utför vägarbete eller liknande arbeten, exempelvis projekteringsuppdrag, ledningsarbeten, på en vägbana eller tillhörande vägslänt där passerande fordon förekommer.
Läs mer och bokaTraversutbildning
De flesta olyckor och tillbud med lyftredskap beror på okunskap om hur lyftredskapet fungerar och vilka lyftmetoder som skall användas. Utbildning är en av det viktigaste och mest effektiva åtgärderna för att förebygga skador och olyckor på arbetsplatsen. Utbildningen vänder sig till alla som som ska hantera en traverskran, pelarlift, telfers oavsett last på lyftkroken.
Läs mer och bokaSäkra lyft
Arbetsmiljöverket ställer krav på att alla kranförare, lastkopplare och signalmän har utbildning i säkra lyft för att få använda lyftanordningar och lyftredskap. Nästan alla olyckor och tillbud beror på okunskap. Denna utbildning ger deltagaren kunskaper för att förebygga olyckor och minska riskerna för ohälsa och olycksfall på arbetsplatsen.
Läs mer och bokaFallskyddsutbildning, grundkurs inklusive Räddning
Att arbeta på högre höjder medför ofta stora risker för ohälsa och olycksfall. Fallolyckor är den vanligaste dödsorsaken inom byggbranschen. Syftet med Fallskyddsutbildningen är att öka medvetenheten hos deltagaren och säkerställa en trygg arbetsmiljö. Utbildningen består av en teoretisk del samt praktiska övningar.
Läs mer och bokaKompetensprov Fordonsmonterad kran
Den här utbildningen/kompetensprovet behandlar fordonsmonterad kran som sitter monterad på exempelvis en tung lastbil, totalvikt högre än 3,5 ton. (C-behörighet)
Läs mer och bokaADR Grund/ADR Grund repetition
Syftet med utbildningen är att ge förarna de grundläggande kunskaper som krävs för att transportera farligt gods på väg på ett säkert sätt, samt ger kunskaper hur man skyddar sig själv och omgivningen mot eventuella risker som kan finnas i samband med dessa transporter.
Läs mer och bokaHLR – Hjärt- och lungräddning med hjärtstartare
Plötsligt hjärtstopp kan drabba vem som helst – när som helst. Denna utbildning i hjärt- och lungräddning kan vara en av företagets viktigaste investeringar. Alla kan lära sig rädda ett liv. Det kan vara en familjemedlem, en kollega, en medmänniska på gatan eller en nära vän, ung som gammal.
Läs mer och bokaHeta arbeten
I samarbete med räddningstjänsterna i Norrbotten bedriver Brandskyddsföreningen Norrbotten utbildningen Heta Arbeten. Utbildningen vänder sig till alla som arbetar med brandfarliga Heta Arbeten, typ svetsning och skärning samt de som agerar som tillståndsansvarig för heta arbeten.
Läs mer och bokaFörsta hjälpen
Kunskaper i första hjälpen minskar lidande, skadeutveckling samt ökar chansen för överlevnad i samband med sjukdom eller olycksfall. Första hjälpen-kunskaper kan användas i både vardagliga händelser, samt i katastrofer.
Läs mer och bokaCPR training (English) – Learn how to save lives
In just a matter of hours your company can learn cardiopulmonary resuscitation (CPR), a life-saving technique that is easy to learn. This course includes training with an automated external defibrillator (AED)-Philips HS1, CPR dramatically increases the chances of survival from heart attacks.
Läs mer och bokaVill du veta mer?
Fyll i dina kontaktuppgifter för att bli kontaktad inom 1 timme.