Datum för vårens utbildningar:

  • Vecka 12 i Luleå (21-25 mars)
  • Vecka 20 i Luleå (16-20 maj)

Samtliga utbildningar är covid19-anpassade. Under resten av 2020 samt första första sex månaderna av 2021 har vi ett lägre maxantal deltagare på varje utbildningstillfälle för att kunna garantera att ett säkert avstånd hålls. Handsprit och andra hygienartiklar finns lättillgängliga i utbildningslokalerna.

Bokning kan ni göra genom att fylla i bokningsformuläret här på hemsidan (tryck på “Boka”-knappen). Ni mottar då en bekräftelse inom kort. Det går även bra att maila in till info@norrkusten.se eller ringa på 0920-191 00.

Lagen innebär bland annat krav på grundutbildning, som efter godkänt prov leder till ett yrkeskompetensbevis. Yrkeskompetensbeviset gäller i fem år. Därefter krävs att föraren går en återkommande YKB-fortbildning för att förnya beviset. Denna utbildning kan göras via oss, dels som en sammanhängande kurs med fem (5) delkurser från måndag till och med fredag, alternativt kan man dela upp delkurserna och göra en delkurs per år, eller helt enligt överenskommelse.

Kursintyg

Kursintyg ges ut efter varje delkurs. När samtliga delkurser är gjorda rapporteras kursdeltagarna in till transportstyrelsen. För att få köra yrkesmässigt måste man fått ut sitt YKB-bevis.

Kraven tillämpas sedan den 10 september 2008 för persontransporter med buss och från den 10 september 2009 för godstransporter med tung lastbil.
Kraven på yrkesförarkompetens infördes samtidigt i 30 EES länder, i EU:s 27 medlemsstater samt Norge, Island och Liechtenstein.
Undantag.

Lagen gäller inte fordon:

  • vars högsta tillåtna hastighet inte överstiger 45 kilometer i timmen,
  • som används av eller står under kontroll av Försvarsmakten, Kustbevakningen, Tullverket, räddningstjänsten eller polisen,
  • som provas eller förflyttas på väg i samband med tekniskt utvecklingsarbete, reparation eller underhåll,
  • som är nya eller ombyggda och ännu inte har tagits i drift i transportverksamhet,
  • som används i nödsituationer eller för räddningsinsatser,
  • som används vid övningskörning enligt författningar om körkort eller körträning för yrkeskompetensbevis enligt denna lag,
  • som används för icke-kommersiell persontransport eller för godstransport för privat bruk, eller
  • som används för att transportera material och utrustning som föraren ska använda i sitt arbete, under förutsättning att framförandet av fordonet inte är förarens huvudsakliga sysselsättning.

Utbildningstid

7 timmar per delkurs.

Målgrupp

Den här utbildningen är till för dig som utför persontransporter och godstransporter med buss och lastbil.

Utbildningsledare

Jan Stridsman, JAST Säkerhet (Luleå)

Lotta Hedström, Körskolan i Piteå (Piteå)

Pris

2000 SEK per deltagare och delkurs. Nytt för denna gång är att vi har helpension med lunch och fika varje utbildningsdag som ingår i kursavgiften.

Pris är exklusive moms.

Bokning

Bokning sker genom att använda Boka-knappen lite längre upp på sidan, fyll sedan i kontaktuppgifter i kontaktformuläret, så kontaktar vi er för att lämna ett prisförslag inom kort.

Vid frågor gällande kursen, vänligen kontakta oss på 0920-19 100, eller skicka ett mail till info@norrkusten.se.

Bokning är bindande. Vid avbokning senast 14 dagar innan utbildningsstart debiteras ingen avgift. Vid avbokning med 13 dagar eller mindre till utbildningsstart debiteras hela kursavgiften (platsen kan överlåtas till kollega).