Många förare idag har skaffat erfarenhet av att köra hjullastare under en längre tid, men ej haft behörigheten till detta.

Efter godkänt kompetensprov/utbildning erhålls antingen ett utbildningsbevis eller ett yrkesbevis för hjullastare (godshantering).

För att göra kompetensprov krävs det att deltagaren har erfarenhet av att hantera hjullastaren. För att göra kompetensprov för yrkesbevis krävs minst 30 månaders arbete med hjullastaren samt ett arbetsgivarintyg som styrker detta.

Lagen

Från 1 juli 2007 ställs hårdare krav på arbetsgivarens ansvar att anställda maskinförare har hjullastarutbildning. AFS 2006:6 ”Användning av lyftanordningar och lyftredskap” fastställer att det är arbetsgivarens skyldighet att ha dokumenterade teoretiska och praktiska kunskaper för den anställde maskinföraren.

Utbildningstid

1 – 3 dagar beroende på tidigare erfarenhet och kunskaper.

Dag tre är en valbar påbyggnadsdag som innehåller:

Arbete på väg nivå 1 & 2 samt ADR kap 1.3

Målgrupp

Den här utbildningen/kompetensprovet vänder sig till alla som arbetar med hjullastare med gafflar, skopa, materialhanteringsarm, plogblad, eller liknande.

Kursinnehåll

  • Daglig tillsyn/underhåll
  • Utföra säkerhetskontroller
  • Uppbyggnad och arbetssätt
  • Tillsatsaggregat
  • Stabilitat
  • Lyftförmåga enligt diagram
  • Teckengivning

Utbildningsledare

Jan Stridsman, Säkerthet & Hälsa JAST AB

Information om utbildningsledaren

Jan är född och uppvuxen i Kiruna, men har nu mera sin bas i Luleå, Norrbotten. Jan är en väldigt uppskattad utbildningsledare med expertis inom säkerhet i trafiken och på arbetsplatsen. Jan är flitigt anlitad inom Transport-, Industri- och Byggbranschen över hela Sverige. 

Pris

Hjullastare, Godshantering

8900 kronor per deltagare. I priset ingår kurs på 1-3 heldagar, beroende på deltagarens tidigare erfarenhet och kunskaper. Kursen körs som företagsanpassad utbildning och sker oftast på plats hos kunden.

Hjullastare, Godshantering, Påbyggnadskurs som innehåller ADR kapitel 1.3 samt Arbete på väg nivå 1 & 2.

1800 kronor per deltagare. I priset ingår påbyggnadskurs på en dag. Kursen körs som företagsanpassad utbildning och sker oftast på plats hos kunden.

Minst fyra (3) kursdeltagare krävs.

Pris är exklusive moms.

Bokning

Bokning sker genom att använda Boka-knappen lite längre upp på sidan, fyll sedan i kontaktuppgifter i kontaktformuläret, så kontaktar vi er för att lämna ett prisförslag inom kort.

Vid frågor gällande kursen, vänligen kontakta oss på 0920-19 100, eller skicka ett mail till info@norrkusten.se.

Bokning är bindande. Vid avbokning senast 14 dagar innan utbildningsstart debiteras ingen avgift. Vid avbokning med 13 dagar eller mindre till utbildningsstart debiteras hela kursavgiften (platsen kan överlåtas till kollega).