Vi har alla med människor att göra i olika situationer, vi leder och påverkar andra människor medvetet och omedvetet. Vi säljer hela tiden oss själva, våra idéer, värderingar, mål, och så vidare – oavsett roll. Då är självinsikt en grundläggande del för att nå fram. När vi vet mer om oss själva så kan vi förstå hur vi påverkar andra människor i vår omgivning och då kan vi med små justeringar få andra att gå i ”rätt” riktning. Vi sparar även energi och kan fokusera på det som driver oss.

Kursen Att leda utan att vara chef ger dig grunderna i kommunikation och förståelsen för vem du är som ledare och medarbetare. Du får teorier och verktyg som gör att du kan leda dig själv och andra. Genom praktiska övningar lär du dig använda coachning och feedback som naturliga verktyg och du lär dig grunderna i att motivera andra. Du får även metoder för hur du styr samtal på ett effektivt sätt, samt att du kommer att förstå hur grupper utvecklas för att bli mer effektiva och produktiva. Utbildningen är grundad på beprövade forskningsmetoder och undersökningar.

Upplägget består av en blandning av korta teoripass, blandat med praktiska övningar, egen reflektion, gruppdiskussioner och erfarenhetsutbyte. Vi använder olika ”case” för att applicera kunskaper och öva färdigheter. Du kommer efter kursens slut även få med dig mallar och underlag som du kan använda hemma.

Förutom själva kurstillfället ingår även ett eget coachtillfälle på 45 minuter mellan tillfällena, samt två stycken rådgivningssamtal på telefon efter avslutad kurs.

Ur innehållet

  • Grunder i kommunikation
  • Effektiva tekniker för att styra samtal med frågor
  • Ökad förståelse utifrån DISC och därigenom en effektivare kommunikation
  • Vuxenpsykologi – hur vi utvecklas och fungerar
  • Coachning
  • Feedback – feedback forward
  • Styrning av förväntningar och verklighet – mål, ansvar
  • Hur vi reagerar på förändringar – förstå vad som händer hos människor vid en förändring
  • Grunder i motivation

Kursmål

Efter kursen har du utvecklats i din yrkesroll, men även som person. Du har ökat på din kompetens både teoretisk och praktiskt samt fått verktyg, mallar, underlag och fakta som du kan gå tillbaka till efter kursen. Du har ökat din förmåga att kommunicera och kan genom detta förstå och leda din omgivning på bästa sätt. Du behärskar grunderna i coachning, feedback och du förstår och kan sätta den struktur som du och gruppen behöver.

Utbildningsledare

Jessica Forsén Löfgren, HR-kompassen AB

Information om utbildningsledaren

Jessica Forsén Löfgren har en magisterexamen som beteendevetare och arbetar som organisationskonsult, förändringsledare, utbildare, föreläsare, utredare och har lång erfarenhet som chef och arbetsgivarrepresentant. Jessica har stor kompetens och erfarenhet av att hantera medarbetare och komplexa situationer.   

Pris

8 900 kronor per deltagare. I priset ingår 16 timmar kurs, ett enskilt coachningstillfälle, personanalys, material (bilder/mallar på metoder och verktyg) och dagskonferens.

Pris är exklusive moms.

Bokning

Bokning sker genom att använda Boka-knappen lite längre upp på sidan, fyll sedan i kontaktuppgifter i kontaktformuläret, så kontaktar vi er för att lämna ett prisförslag inom kort.

Vid frågor gällande kursen, vänligen kontakta oss på 0920-19 100, eller skicka ett mail till info@norrkusten.se.

Bokning är bindande. Vid avbokning senast 14 dagar innan utbildningsstart debiteras ingen avgift. Vid avbokning med 13 dagar eller mindre till utbildningsstart debiteras hela kursavgiften (platsen kan överlåtas till kollega).